Piskesmæld erstatning

Hvis man er kommet ud for en trafikulykke eller en anden hændelse, som har forårsaget, at man har fået et piskesmæld, så vil der i mange tilfælde forelægge mulighed for, at man kan få en erstatning. For at man kan få dette, er der dog nogle krav, som skal opfyldes.

Først og fremmest skal du være klar over, at det bestemt ikke altid er lige let at få den erstatning, som man muligvis er berettiget til, når man har fået denne type af skade. Dette skyldes, at smerter i nakken kan forårsages af rigtig mange forskellige grunde, og man bliver derfor også nødt til at sørge for at have dokumentationen i orden først.

Du skal derfor sørge for at tage til læge meget kort tid efter, at hændelsen måtte have fundet sted. Såfremt du har dokumentationen i orden, vil du med al sandsynlighed have mulighed for at få udbetalt en erstatning som følge af hændelsesforløbet.

Hvor høj er erstatningen i forbindelse med piskesmæld?Om piskesmæld og erstatning

Mange af de folk som bliver ramt af piskesmæld vil få udbetalt meget forskellige beløb i erstatning. Der vil være visse folk, som får udbetalt mere end andre, og det er der faktisk en meget god grund til.

Når man skal have piskesmæld erstatning, så er det nemlig sådan, at erstatningen vil blive givet ud fra en række afgørende parametre, som vil have noget at sige i forhold til beløbet. Den erstatning du vil få tildelt vil blive givet ud fra et grundlag, som baserer sig på den mistede indtægt før skat – dog med fradrag af din sygeløn samt sygedagpenge.

Tabt arbejdsfortjeneste er den form for erstatning, som du kan få udbetalt i den periode, hvor du ikke er aktiv på arbejdsmarkedet. Så snart du bliver parat til at genoptage din tilstedeværelse på arbejdsmarkedet i det samme omfang som tidligere, vil betalingen bortfalde. Du kan altså dermed kun få en erstatning i den periode, hvor du ikke er på arbejdsmarkedet.

Se eventuelt informationsvideoen: Piskesmæld Erstatning her

Skulle det dog forholde sig sådan, at du står med en så slem skade, at du ikke vil være i stand til at genoptage din position på arbejdsmarkedet i samme grad som før, vil dette gøre, at du kan blive berettiget til at modtage det, som hedder tabt erhvervsevne, og det er noget, som er meget vigtigt at skelne imellem, da disse to ting langt fra er de samme.
Det er vigtigt at kende forskel på mulighederne for erstatning i forbindelse med et piskesmæld
En ting som man helt klart skal sørge for at få undersøgt er, om man i forbindelse med et piskesmæld kortvarigt vil ryge ind i en periode, hvor man vil være ude af stand til at arbejde, eller man derimod vil komme til at stå i en situation, hvor man fremadrettet i de næste mange år ikke vil være i stand til at arbejde lige så meget som før.

Det er enormt vigtigt, at man kan skelne imellem disse to ting

Hvis der blot er tale om, at man ikke er i stand til at arbejde for en kort stund, så vil der være tale om det, der hedder tabt arbejdsfortjeneste. Det er en erstatningsform, som du vil have mulighed for at få udbetalt, hvis du står i en situation, at du efter at have fået et piskesmæld i en periode ikke kan arbejde.

Er der derimod tale om det, som man kalder for tabt arbejdsevne, så er det derimod en helt anden snak. Dette er nemlig en form for erstatning, som man vil blive tildelt, hvis man ikke i fremtiden vil have de samme evner på arbejdsmarkedet som før. Det vil sige, at hvis du ikke i samme omfang kan yde lige så meget på arbejdsmarkedet som tidligere, vil du kunne få tildelt en erstatning, såfremt der vil være en række forskellige forhold, der gør sig gældende.

Det er eksempelvis sådan, at man for at kunne få en erstatning for tabt erhvervsevne fx i forbindelse med et piskesmæld skal have tabt minimum 15 procent af sin evne til at skaffe sig en indtægt på arbejdsmarkedet.

Få hjælp fra advokat til at få den rette erstatning ved piskesmæld

Det er klart, at man naturligvis skal gøre sit yderste for at få det fulde beløb, som man har ret til at få. Hvis en piskesmældserstatning er noget, som du mener at have krav på, så er det altid en rigtig god idé, at du får taget en snak med en erfaren advokat.

Når du får fat i en advokat, vil du være væsentligt bedre rustet til at skulle søge om erstatning. Ligeledes vil advokaten også være i stand til at hjælpe dig med at besvare en række juridiske spørgsmål, og han eller hun vil kunne guide dig godt igennem forløbet. Ligeledes ved en advokat også mange ting om de juridiske aspekter i det at søge om erstatning i forbindelse med piskesmæld, og det er helt klart vigtigt, når man skal søge om at få et større beløb i erstatning.

Gode videoer om piskesmæld og erstatningsadvokater